1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Δ. Τυπάλδος και η χορωδία που έχει δημιουργήσει από το 1985 αποτελούν εγγύηση για οποιονδήποτε γονιό επιθυμεί το παιδί του να έχει μια πρώτη αλλά ολοκληρωμένη επαφή με την τέχνη του τραγουδιού. Ο μεγάλος αριθμός παιδιών που έχουν ήδη συμμετάσχει στη χορωδία, οι εκπληκτικές παρουσιάσεις του έργου της σε Ελλάδα και εξωτερικό, η ήδη μεγάλη δισκογραφία της και πριν απ' όλα η τεράστια εμπειρία και γνώση του δημιουργού της, αποτελούν τις καλύτερες εγγυήσεις για σοβαρές σπουδές με ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ο Δ. Τυπάλδος και η χορωδία του βρήκαν πλέον τον πιο ταιριαστό χώρο όπου μπορούν να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο τις δραστηριότητές τους, το Ωδείο Τέχνης. Στο Ωδείο μας λοιπόν, μέσα στην Αίθουσα Συναυλιών και με πλήρη και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή διεξάγονται τα εβδομαδιαία μαθήματα της χορωδίας. Η καλύτερη πρόταση προς τους γονείς που επιθυμούν να εντάξουν τα παιδιά τους από πολύ μικρή ηλικία σε μια ομάδα σοβαρής μουσικής απασχόλησης.

 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΥΠΑΛΔΟΥ

 

"Τα παιδιά του Τυπάλδου επιμένουν να σπιθίζουν πάνω στις στάχτες. Αν είναι τόσο σπουδαία και ικανά είναι κυρίως γιατί ο δάσκαλος τους μεταλαμπάδιασε το πάθος για τη μουσική και την Ελλάδα. Και την Άνοιξη που ζήσαμε όλοι μας - στιγμιαία - προσπαθώντας να την αποτυπώσουμε σε έργα πνευματικά με την ελπίδα πως κάποια μέρα τα παιδιά του Τυπάλδου θα γίνουν όλα τα παιδιά της Ελλάδας, Ξανά."

 

ΑΘΗΝΑ 3.11.91
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ


 

 

 

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΥΠΑΛΔΟΥ

Ταξίδι προς το όνειρο…

Ο Δημήτρης Τυπάλδος γεννήθηκε στο Μοσχάτο Αττικής. Σπούδασε θεωρητικά Μουσικής στο Εθνικό Ωδείο και κλασσική κιθάρα με τον Δημήτρη Φάμπα. Παράλληλα σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το 1980 δημιούργησε ορχήστρα κλασσικής κιθάρας μικρών παιδιών ηλικίας 8 έως 14 χρονών με πλούσιο ρεπερτόριο, Bach, Haendel , Vivaldi, Mozart δίνοντας πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

Η ανάγκη να βγάλουν οι κιθάρες ανθρώπινη φωνή και να συνοδέψουν έργα Μεγάλων Μουσουργών μας, όπως του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι και άλλων, τον οδήγησε στην δημιουργία Παιδικής Χορωδίας παράλληλα με την Ορχήστρα του.

Έδωσε σειρά συναυλιών ,στο Ηρώδειο, πολλές συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής, καθώς και σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το 1990 εκπροσωπώντας την Ελλάδα κέρδισε το πρώτο βραβείο σε Διεθνή Διαγωνισμό Παιδικών Χορωδιών που έγινε στην Πορτογαλία.

Το 1994 έως το 1996 ο Δημήτρης Τυπάλδος συμμετείχε με την Χορωδία του, στο Musical «Η Μελωδία της Ευτυχίας» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Το 1999 και 2000 έδωσε πολλές συναυλίες στην Μελβούρνη και στο Σύδνευ Αυστραλίας καλεσμένος από την ομογένεια.

Στα πλαίσια των Ολυμπιακών Αγώνων έδωσε συναυλίες στην Πνύκα ,στην Ρωμαική Αγορά, στην Αρχαία Ολυμπία και αλλού.

Το 2008 εκπροσωπώντας την Ελλάδα συμμετείχε στο Φεστιβάλ “Joy of Europe” στο Βελιγράδι Σερβίας.

Πλούσιο και το δισκογραφικό του έργο με περισσότερους από 40 δίσκους.

Στο έργο του Δημήτρη Τυπάλδου έχουν αναφερθεί σπουδαίες προσωπικότητες παγκοσμίως. Στην Ελλάδα ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Οδυσσέας Ελύτης και άλλοι πολλοί.

Ο Δημήτρης Τυπάλδος συνεχίζει τις σπουδές του αεί διδασκόμενος από τα παιδιά…

*Τα μαθήματα της Χορωδίας γίνονται στο Ωδείο Τέχνης Γ. Φακανάς, από τον Δημήτρη Τυπάλδο.


Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να διαβάσετε ένα μεγάλο αφιέρωμα για τον Δημήτρη Τυπάλδο στο blog LUTHIER SCHOOL.

http://luthierschool.blogspot.gr/2011/01/blog-post.html?spref=fb

 

Art Music School

Λ. Ποσειδώνος 3 , Παραλία Μοσχάτου- Ν. Φαλήρου
Τηλ. 210 4813605    -   210 4819355
e-mail : This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
www.fakanas.gr

 

 

 

 

Θα μας βρείτε εύκολα

Λ. ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 3
Τ.Κ. 183-44
ΠΑΡΑΛΙΑ Ν. ΦΑΛΗΡΟΥ- ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ:
210 4813605, 210 4819355,
210 4839112
FAX.:
210 4839111

Οδικώς: απ' όλες τις κατευθύνσεις παίρνουμε τη Λ. Συγγρού ή τη Θησέως μέχρι την παραλία και στρίβουμε δεξιά προς Πειραιά.

Με τον Ηλεκτρικό:
Στάση Ν. Φαλήρου. Σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια (πηγαίνοντας προς Αθήνα) συναντάτε το Ωδείο Τέχνης.

Με το Τραμ:
Στάση Μοσχάτου

Με οποιοδήποτε Λεωφορείο:
από Αθήνα: Στάση Σκάι
από Πειραιά: Στάση Ακταίον