1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Γενικές Πληροφορίες

Η αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Τέχνης Γ.Β. Φακανά

Το Ωδείο μας είναι το μοναδικό ωδείο που έχει εντάξει στις δραστηριότητές του μια πραγματική Μουσική Σκηνή με συναυλίες και πολλά μουσικά θεατρικά ή λογοτεχνικά δρώμενα που προσδίδουν ένα έντονο, ζωντανό και δημιουργικό χρώμα ολόκληρο το χρόνο στον ωδειακό χώρο.

Η ΑΘΗΝΑ' LIVE που βρίσκεται στο ίδιο κτίριο με το Ωδείο αποτελεί τη συνεχή αφορμή για να γίνονται πράξη οι γνώσεις των μαθητών μας, να έρχονται σ' επαφή με καλλιτέχνες όλου του μουσικού φάσματος και ν' αποκτούν καλλιτεχνικές εμπειρίες δυσεύρετες ακόμα και για επαγγελματίες. Εδώ γίνεται πράξη ο στόχος μας : οι σπουδαστές μας ν' αποκτούν επαγγελματικές εμπειρίες μέσα απ' τις σπουδές τους.

Η ΑΘΗΝΑ' LIVE βρίσκεται με όλες τις δραστηριότητές της πολλά βήματα μπροστά από τις τυπικές αίθουσες συναυλιών των ωδείων δείχνοντας το δρόμο για τη μετατροπή ενός τυπικού χώρου σε δημιουργικό θεσμό, πνεύμονα πολιτισμού και πολύβουης μουσικής κυψέλης.

Η ΑΘΗΝΑ' LIVE με τους καλλιτέχνες που περνούν από κεί και με τη συμμετοχή των σπουδαστών και των καθηγητών μας είναι ένας μουσικός πολυ-χώρος που φιλοξενεί με πληρότητα και αρτιότητα αυτό που αγαπάμε : "Το καλό και το ωραίο στη μουσική"

Οι ήχοι και τα χρώματα του καλού τραγουδιού, της έντεχνης ελληνικής μουσικής, των εθνικών παραδόσεων, της κλασικής μουσικής, της jazz, του rock και της σύγχρονης δημιουργίας γενικότερα, εναλάσσονται με σεβασμό, γνώση και νέα οπτική γωνία.

Όλα μέσα σ' ένα κλίμα άνετης και χαλαρής ψυχαγωγίας όπου η ψυχή αφουγκράζεται με ηρεμία το ανήσυχο πνεύμα, μεγάλων και σοβαρών δημιουργών.

Η ΑΘΗΝΑ' LIVE υποδέχεται στις παραστάσεις της όλο το κοινό της πρωτεύουσας και όχι μόνο.

Όλοι μαζί εκεί, σπουδαστές, καθηγητές, κοινό, ζούμε μια εμπειρία τόσο γνωστή, όσο τα όνειρά μας.

Η ΑΘΗΝΑ' LIVE ξεκίνησε τη λειτουργία της την Πρωτοχρονιά του 1999. Στεγάζεται μέσα στο μέγαρο του Ωδείου Τέχνης Γ. Β. Φακανάς στη Λ. Ποσειδώνος 3 στην παραλία του Ν, Φαλήρου - Μοσχάτου.

Η ΑΘΗΝΑ' LIVE αποτελεί κεντρική πολιτιστική δραστηριότητα του Μουσικού Οργανισμού "Ars Nova Αθήνα" ο οποίος έχει ιδρυθεί το 1996 από τον μουσικό και συνθέτη σύγχρονης μουσικής Γιώργο Φακανά.

Άλλωστε, η ως σήμερα θητεία του καλλιτεχνικού της διευθυντή Γ, Φακανά αποτελεί την κυριώτερη εγγύηση για το κοινό ότι από τη σκηνή αυτή θα παρελαύνουν πάντα εκείνοι οι μουσικοί που έχουν να καταθέσουν ψυχή και έργο. Έτσι στο πρώτο έντυπο της ΑΘΗΝΑ' LIVE ο καλλιτεχνικός της διευθυντής σημείωνε:"Αποτελούσε όνειρο χρόνων. Σήμερα γίνεται πράξη. Ένας μουσικός πολυ-χώρος που να φιλοξενεί με μουσική πληρότητα αυτό που αγαπάμε. "Το καλό και το ωραίο στη μουσική". Μέσα στην πολύβουη καθημερινή πραγματικότητα υπάρχουν κάποιες στιγμές που η συγκίνηση από κάποιο μουσικό ήχο, θεριεύει μέσα μας δίνοντας την αίσθηση ότι η ζωή αξίζει, είναι όμορφη.

Αυτές τις χιλιάδες στιγμές μαζέψαμε και η συνισταμένη τους θα ζωντανεύει κάθε βράδυ στη ΑΘΗΝΑ' LIVE. Οι ήχοι και τα χρώματα του καλού τραγουδιού, της έντεχνης ελληνικής μουσικής, των εθνικών παραδόσεων, της κλασικής μουσικής και της σύγχρονης δημιουργίας, εναλλάσονται με σεβασμό, γνώση και νέα οπτική γωνιά. Όλα μέσα σ' ένα κλίμα άνετης και χαλαρής ψυχαγωγίας όπου η ψυχή αφουγκράζεται με ηρεμία το ανήσυχο πνεύμα μεγάλων και σοβαρών δημιουργιών.

ΑΘΗΝΑ΄ Live: o jazz–fusion τόπος της χώρας …μέσα στο ART MUSIC SCHOOL

ΩΔΕΙΟ ΤΕΧΝΗΣ Γ. Β. ΦΑΚΑΝΑΣ
Συνάντηση με τα όνειρα και τον πολιτισμό.

Ποιος θα μπορούσε να το πιστέψει μερικά χρόνια πριν; Οι μεγαλύτεροι μουσικοί του κόσμου να παίζουν δίπλα μας, να κάνουν σεμινάρια, να διδάσκουν και να ηχογραφούν μαζί μας.

Ο Mike Stern, ο Dennis Chambers, ο Victor Wooten, o Joe Zawinull, o Pat Martino και πολλοί άλλοι να ξεδιπλώνουν απλόχερα το ταλέντο τους και να προσφέρουν τη μουσική τους σε χιλιάδες Έλληνες πραγματικά μουσικόφιλους.

Και όλα αυτά να συμβαίνουν με άρτια οργάνωση, φιλοξενία και ήχο σε μια εκπληκτική μουσική σκηνή που δημιουργήθηκε γι’ αυτό το λόγο μέσα σε ένα Ωδείο! Ναι, σ’ ένα Ωδείο όπου αναβαπτίζεται η έννοια του όρου, ξεφεύγει από τη συντηρητική άποψη της τυπικής και κλασικής μετάδοσης της μουσικής, αποκτά νεύρο, ορμή και ουσία, συναντιέται με τη διεθνή μουσική γλώσσα και συμπορεύεται, επιτέλους, με ότι συμβαίνει στον πλανήτη στο υψηλότερο δυνατόν επίπεδο.

Όλες οι γενιές, από 15 έως 80 χρονών, συναντιούνται στο ΑΘΗΝΑ΄ Live και αποδεικνύουν ότι κάτω από τις τηλεοπτικές στρώσεις πλήξης, υποκουλτούρας και μοναξιάς, υπάρχουν πάντα σκεπτόμενοι ζωντανοί οργανισμοί που αναζητούν τη δροσιά της αληθινής Μουσικής, της αληθινής Τέχνης. Και είναι πολλοί αυτοί… και πολλαπλασιάζονται ευτυχώς καθημερινά.

Ένα ολόκληρο κτίριο 2.500 τετραγωνικών πάλλεται από τον ενθουσιασμό εκείνων που βρίσκονται μία ανάσα μακριά από τους μουσικούς μύθους, που γίνονται, τώρα, ανθρώπινοι μπροστά τους.

Δυο συναυλίες κάθε βδομάδα, σεμινάρια, μαθήματα και παράλληλες εκδηλώσεις σε όλους τους χώρους. Ένα ανεπανάληπτο, συνεχές μουσικό φεστιβάλ, το πραγματικό Μουσικό Γεγονός.

Ο Πολιτισμός μπροστά μας.

Θα μας βρείτε εύκολα

Λ. ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 3
Τ.Κ. 183-44
ΠΑΡΑΛΙΑ Ν. ΦΑΛΗΡΟΥ- ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ:
210 4813605, 210 4819355,
210 4839112
FAX.:
210 4839111

Οδικώς: απ' όλες τις κατευθύνσεις παίρνουμε τη Λ. Συγγρού ή τη Θησέως μέχρι την παραλία και στρίβουμε δεξιά προς Πειραιά.

Με τον Ηλεκτρικό:
Στάση Ν. Φαλήρου. Σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια (πηγαίνοντας προς Αθήνα) συναντάτε το Ωδείο Τέχνης.

Με το Τραμ:
Στάση Μοσχάτου

Με οποιοδήποτε Λεωφορείο:
από Αθήνα: Στάση Σκάι
από Πειραιά: Στάση Ακταίον