1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

STUDIO ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΟΠΕΡΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Μέσα στο Art Music School - Ωδείο Τέχνης Γ. Β. Φακανάς
21η περίοδος
*Επαγγελματική διετής εκπαίδευση στο Μουσικό Θέατρο και την Σύγχρονη Όπερα.
*Μουσική, Τραγούδι, Κλασικός και Σύγχρονος χορός, Υποκριτική, Σκηνική Αγωγή.
*Φέτος επεξεργαζόμαστε το έργο EVITA όπου ΟΛΟΙ οι σπουδαστές παίρνουν μέρος!!!
*Οι εγγραφές συνεχίζονται (πληροφορίες 210-4813605).

-Στο Art Music School - Ωδείο Τέχνης Γ. Β. Φακανάς το Musical, οι Rock Όπερες και γενικά οι Σύγχρονες Όπερες και το Μουσικό Θέατρο υπάρχουν και αναπτύσσονται εδώ και 20 ολόκληρα χρόνια μέσα από τα μαθήματα και την εκπαίδευση που προσφέρει το εξειδικευμένο τμήμα μας, το MUSICAL CENTER!!
- Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουμε επεξεργαστεί και ανεβάσει 20 super παραστάσεις με τους μαθητές μας, με σκηνοθεσία, ζωντανές μεγάλες ορχήστρες, φωτισμούς, κουστούμια, ελληνικά libretti και ότι άλλο κάνει μια σπουδαστική παράσταση να ξεπερνά, πολλές φορές, τις αντίστοιχες επαγγελματικές. Αυτό το βεβαιώνουν οι χιλιάδες θεατές που απόλαυσαν όλα αυτά τα χρόνια το συγκλονιστικό αποτέλεσμα της εκπαιδευτικής μας δουλειάς.
Μια υπόθεση που δεν έχει παρόμοια της στην Ελληνική επικράτεια!

ART MUSICAL CENTER

-Στο Art Music School - Ωδείο Τέχνης Φακανά το Musical, οι Rock Όπερες και γενικά οι Σύγχρονες Όπερες και το Μουσικό Θέατρο υπάρχουν και αναπτύσσονται από την ίδρυση του Ωδείου μας (1997), μέσα από τα μαθήματα και την εκπαίδευση που προσφέρει το εξειδικευμένο τμήμα μας, το ART MUSICAL CENTER!!
- Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουμε επεξεργαστεί και ανεβάσει πολλές super εργασίες-παραστάσεις με τους μαθητές μας, με σκηνοθεσία, ζωντανές μεγάλες ορχήστρες, φωτισμούς, κουστούμια, ελληνικά libretti και ότι άλλο κάνει μια σπουδαστική εργασία-παράσταση να ξεπερνά, πολλές φορές, τις αντίστοιχες επαγγελματικές. Αυτό το βεβαιώνουν οι χιλιάδες θεατές που απόλαυσαν όλα αυτά τα χρόνια το συγκλονιστικό αποτέλεσμα της εκπαιδευτικής μας δουλειάς.
Μια υπόθεση που δεν έχει παρόμοια της στην Ελληνική επικράτεια!

Το ART MUSICAL CENTER προσφέρει τα παρακάτω εργαστήρια που ο σπουδαστής μας μπορεί να επιλέξει:

(1)MUSICAL WORKSHOP απο ομάδα καθηγητών
*Επαγγελματική ετήσια εκπαίδευση στο Μουσικό Θέατρο και την Σύγχρονη Όπερα.
*Μουσική, Τραγούδι, Χορός, Υποκριτική, Σκηνική Αγωγή.
*Κάθε χρόνο επεξεργαζόμαστε ένα πασίγνωστο Σύγχρονο Μιούζικαλ ή μια

Σύγχρονη (Rock ή άλλη) Όπερα όπου ΟΛΟΙ οι σπουδαστές παίρνουν μέρος!!!
Έναρξη μαθημάτων 1η Οκτωβρίου κάθε σπουδαστικού έτους..

Προηγείται audition για να εξεταστεί η δυνατότητα συμμετοχής του κάθε σπουδαστή.
(Προπαρασκευαστικά μαθήματα, εάν υπάρχει λόγος, μέσα στο Σεπτέμβριο που προηγείται).
* Μπορείτε να παρακολουθήσετε το πλήρες πρόγραμμα  η όποια μαθήματα επιθυμείτε.

(2)MUSICAL THEATRE από την Θέμιδα Μαρσέλλου

Η σκηνοθέτις και μεταφράστρια των μεγαλύτερων επιτυχίων παραστάσεων μιούζικαλ στη χώρα μας (Οικογένεια Ανταμς, Η Μελωδία της Ευτυχίας, Annie, Fame, Rent, το Μαγαζάκι του Τρόμου, Grease και Mama Mia) αναλαμβάνει από τη νέα σπουδαστική χρονιά (2016-17) το τμήμα Musical TheatreJunior Musical Theatre στο Ωδείο Τέχνης Φακανά.

-Οι σπουδές απευθύνονται σε σπουδαστές άνω των 16 ετών. Είναι μονοετείς ή τριετείς και περιλαμβάνουν χορό, (jazz, broadway style, σύγχρονο) αυτοσχεδιασμό, μουσική – τραγούδι (solo και πολυφωνικά) θεωρητικά, υποκριτική – musical staging καθώς και επισκέψεις guest καταξιωμένων καθηγητών και καλλιτεχνών από όλους τους τομείς του είδους.

-Στο ξεχωριστό τμήμα Junior Μusical Theatre που απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους (5-16 ετών) διδάσκεται χορός, αυτοσχεδιασμός, μουσική – τραγούδι (solo και πολυφωνικά) θεατρικό παιχνίδι, υποκριτική και musical staging.

Στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής χρονιάς γίνεται παρουσίαση της δουλειάς των σπουδαστών ανοιχτή στο κοινό και στην ολοκλήρωση κάθε σπουδαστικού κύκλου παρέχεται πιστοποίηση σπουδών στο τμήμα Musical Theatre.


(3)CHILDREN’S MUSICAL THEATRE ACADEMY CMTA από την Μαντώ

Ή παιδική ακαδημία μουσικού θεάτρου για παιδιά (C.M.T.A.), λειτουργεί σύμφωνα με τα πρότυπα των αντίστοιχων σχολών της Αγγλιας και Αμερικης,και προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών, στο τραγούδι,τον χορό και την υποκριτική με τετραωρο πρόγραμμα κάθε Σαββατο,και μία αυθεντική παράσταση που παρουσιάζεται στο τελος κάθε χρονιάς.Το musical είναι ή πιο ολοκληρωμένη μορφή θεάματος,και τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες που μόνο το musical μπορεί να προσφέρει και να περάσουν έναν δημιουργικό και ψυχαγωγικό χρόνο .Οι εγγραφές συνεχίζονται και φέτος .Ηλικίες 6-18.


(4)LYRICS ACADEMY από τον Νίκο Σαρρή

Αποκτήστε δίπλωμα Στιχουργικής,
με πιστοποίηση του
Art Music School-Ωδείου Τέχνης Φακανά

Ο τομέας Lyrics Academy του Ωδείου Τέχνης Φακανά, εγκαινιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τμήμα στιχουργικής, διετούς κύκλου σπουδών, ακολουθώντας τις ανάγκες της σύγχρονης Ελληνικής δισκογραφίας. Το Ωδείο Τέχνης Φακανά, δημιουργεί ολιγομελή τμήματα εκπαίδευσης νέων στιχουργών, εξασφαλίζοντας την ανάπτυξη και εξέλιξη της δυνατότητας συγγραφής τραγουδιών, με τεχνικό και θεωρητικό υπόβαθρο, τόσο σε ερασιτεχνικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.
Ο διετής κύκλος εκπαίδευσης, περιλαμβάνει:
- εκμάθηση τεχνικών στιχουργικής,

- διδασκαλία έμμετρου λόγου,

- ρυθμική αγωγή,

- ψυχοακουστική,

- ασκήσεις συναισθηματικής νοημοσύνης (Emotional
Intelligence),
- κοινωνική ψυχολογία,

- διαχείριση ιδεών-έμπνευσης,

- πρωτογενή συγγραφή στίχων προς μελοποίηση,

- τεχνικές προσαρμογής στίχων σε υπάρχουσα σύνθεση,

- διαδικασίες μουσικής βιομηχανίας και παραγωγής τραγουδιών,

- επισκέψεις και παρακολουθήσεις σε
studios ηχογραφήσεων, καθώς και διαλέξεις γνωστών Ελλήνων στιχουργών, συνθετών, παραγωγών, και τραγουδιστών.
Επίσης, στα πλαίσια της διαδραστικότητας του Ωδείου Τέχνης Φακανά, παρέχεται στους νέους στιχουργούς, η δυνατότητα συνεργασιών με νέους συνθέτες, σπουδαστές του τμήματος
Song Writting, με στόχο την ολοκληρωμένη παραγωγή τραγουδιών.


(5)Α-Ω:Εργαστήριο Σκηνικής Αφήγησης και Μυθοπλασίας από την Χρύσα Δρακοπούλου

Το μάθημα αυτό απευθύνεται σε ηθοποιούς, μουσικούς, εκπαιδευτικούς, στον καθένα, επίσης, που θα επιθυμούσε να αποκτήσει την εμπειρία της γέννησης μιας δικής του ιστορίας σε οποιαδήποτε μορφή

(σύντομη διήγηση, στιχοπλόκημα, παραμύθι, θεατρικός διάλογος ή μονόλογος κλπ).

Το σκαρίφημα αυτό στην συνέχεια θα μεταμορφωθεί (στον βαθμό που είναι αναγκαίο) αποκαλύπτοντας την προφορικότητά του, σε ένα σκηνικό αφήγημα, σε θέατρο, σε παράσταση.

Εργαλεία αυτού του εργαστηρίου είναι ο αυτοσχεδιασμός (συγγραφικός και θεατρικός) , οι Τεχνικές της Αφήγησης (που είναι η "καρδιά" της υποκριτικής τέχνης)  και τα παιχνίδια άσκησης της φαντασίας.
Στόχος του δε είναι να παρουσιάσει τις εργασίες των μελών του συγκερασμένες σε μια ενιαία, πρωτότυπη παράσταση, δημιούργημα των ίδιων από το Α ως το Ω.

 

Art Music School

Λ. Ποσειδώνος 3 , Παραλία Μοσχάτου- Ν. Φαλήρου
Τηλ. 210 4813605    -   210 4819355
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.fakanas.gr